A doua noapte de acțiuni de amploare s-a desfășurat în județul nostru, în zonele urbane și rurale, la orele dimineții, precum si în intervalul orar 22:00-04:00. Activitățile s-au derulat împreună cu polițiști T.F. și jandarmii arădeni.

Concomitent, în două părți ale zilei, polițiștii Serviciului Rutier au coordonat o acțiune de amploare, pentru reducerea riscului rutier și prevenirea accidentelor rutiere cu consecințe grave.

Bilanțul activităților din ziua de 9 septembrie a.c. și noaptea de 9/10 septembrie a.c. se prezintă astfel:

• 480 de persoane legitimate, 384 de vehicule verificate și 333 de conducători de vehicule testați cu aparatele alcooltest și DrugTest;

• 366 de sancțiuni contravenționale aplicate, în valoare totală de aproximativ 105.800 de lei. Dintre acestea, 345 pentru nerespectarea legislației rutiere, 105 numai pentru viteză excesivă.

• o infracțiune la regimul circulației rutiere, pentru conducerea de vehicule sub influența substanțelor psihoactive, în cazul unui tânăr de 23 de ani, depistat în Pecica;

• 25 de permise reținute (11 pentru viteză excesivă, 3 pentru conducerea sub influența alcoolului – valoare de până la 0,39 mg./.l. alcool pur în aerul expirat) și 14 certificate de înmatriculare retrase.

Activitățile au avut și rolul de a informa participanții la trafic despre urmările consumului de alcool și droguri, dar mai ales despre cele mai noi modificări legislative: conducătorii de autovehicule fără permis, sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive, care săvârșesc accidente în urma cărora rezultă decesul unei persoane, vor executa pedeapsa dispusă de instanță *în regim de detenție*. 346 de persoane au fost consiliate în acest sens.

Acțiunile polițiștilor arădeni continuă și astăzi, pe cele două paliere: disciplina în trafic și descurajarea fenomenului infracțional.

Foto: arhivă

Recomandările redacției