Joi seară a fost realizat un pas important  în ancheta privind jaful urmat de teribila crimă de la Sibiu, după  prinderea unuia dintre cei trei suspecți implicați în acest tragic eveniment. Informația a fost confirmată oficial de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Identitatea și detalii privind suspectul prins nu au fost încă făcute publice,  ancheta fiind în curs de desfășurare, conform playtech.ro.

Peste 1.500 de ore de filmare continuă 

În urma intenselor eforturi ale poliției, unul dintre cei trei suspecți implicați în tragicul caz de omor de la Sibiu a fost prins în comuna Valea Stanciului, județul Dolj, conform informațiilor obținute de surse Digi24. Autoritățile au desfășurat o amplă operațiune pentru capturarea suspectului, iar acum acesta se află în custodia poliției.

Conform declarațiilor șefului IPJ Sibiu, joi seara, anchetatorii au desfășurat o investigație amănunțită, verificând imagini din 67 de locații, care însumează peste 1.500 de ore de filmare continuă. Aceste eforturi susținute au condus la localizarea și reținerea unuia dintre presupușii agresori.

Deși Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu nu a oferit încă detalii specifice cu privire la prinderea suspecților, se pare că persoana reținută este singurul dintre cei trei implicați, care se afla încă pe teritoriul național. Cei doi complici și femeia implicată în acest caz au fugit din țară în seara zilei de 7 noiembrie, la scurt timp după ce au aflat despre decesul victimei.

Laurențiu Lăcătușu este singurul suspect care a rămas pe teritoriul României și care acum se află sub custodia autorităților. Astăzi, 16 noiembrie 2023, Parchetul a demarat urmărirea penală împotriva a trei bărbați din județul Dolj, cu vârste cuprinse între 31 și 34 de ani, sub suspiciunea comiterii infracțiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată. Anunțul a fost făcut de prim-procurorul adjunct, Mihaela Ruginosu.

„Astăzi, 16 noiembrie 2023, s-a demarat urmărirea penală împotriva a trei bărbați din județul Dolj, cu vârste cuprinse între 31 și 34 de ani. Aceștia sunt suspectați de comiterea infracțiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată”, a declarat sursa citată.

Laurențiu Lăcătușu a fost boxer 

Anchetatorii au prezentat detalii cutremurătoare ale crimei comise la Sibiu, dezvăluind că cei trei asasini au venit din străinătate cu scopul precis de a comite jaf, cel mai probabil având informații de la un cunoscut al victimei, Adrian Kreiner. Metoda barbară de tortură la care a fost supus omul de afaceri înainte de a fi ucis a șocat opinia publică.

În ultimul raport s-a confirmat că suspectul reținu,t joi seară, fost boxer, pe numele său, Laurențiu Lăcătușu, a fost prins într-o comună din Dolj, indicând că se afla încă în România. Cu toate acestea, ceilalți doi suspecți se pare că au reușit să fugă deja din țară, investigațiile continuând până la prinderea lor și aducerea în fața justiției.

Joi, șeful Poliției Județene Sibiu, Tiberiu Ivancea, a susținut o conferință de presă în urma identificării suspecților implicați în jaful urmat de crimă care a șocat comunitatea locală. Ivancea a subliniat că acest eveniment a generat o puternică reacție la nivelul forțelor de ordine și că eforturile pentru soluționarea cazului au fost amplificate de presiunea publică.

„Acest eveniment ne-a tulburat și ne-a sensibilizat pe toți. Cu toate acestea, precizez că ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 6 noiembrie nu este un caz reprezentativ pentru climatul de ordine și siguranță publică din județul nostru”, a declarat șeful Poliției Județene Sibiu.

Tiberiu Ivancea a adăugat că investigația a implicat vizionarea a peste 1.500 de ore de filmare continuă și acoperirea unei suprafețe de peste 10 kilometri pătrați din oraș pentru identificarea și reținerea suspecților. Eforturile depuse au dus la prinderea unuia dintre cei trei implicați, iar ancheta continuă pentru aducerea celorlalți în fața justiției, conform playtech.ro.

Chinuri inimaginabile 

În noaptea de 5 spre 6 noiembrie, cei trei bărbați, care purtau cagule, au intrat în casa lui Adrian Kreiner, de pe strada Moldoveanu din municipiul Sibiu, l-au legat pe acesta de mâini și de picioare și l-au bătut, apoi l-au acoperit cu un covor, iar pe fiica acestuia au amenințat-o cu pistolul, pentru a le arăta unde sunt banii. Hoții au dispărut cu mai multe ceasuri scumpe. Omul de afaceri Adrian Kreiner a murit la spital pe 7 noiembrie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției