La data de 27 septembrie, în jurul orei 17.50, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați despre un eveniment rutier. Din cercetări a reieșit că, un bărbat de 37 de ani, din județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe strada Profesor Dr. Aurel Ardelean, a intrat în coliziune cu un tramvai, iar ulteriror ar fi plecat de la locul tamponării.

A doua zi, în jurul orei 08.00, bărbatul de 37 de ani s-a prezentat la sediul poliției, unde a declarat că el a condus autoturismul implicat în tamponare, din verificări reieșind că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.

În urma testării cu aparatul din dotare au reieșit in dicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Arad cu propunerea luării de măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea procurorului de caz, într-un dosar penal, întocmit pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul cu dreptul de a conduce suspendat.

Recomandările redacției