Fostul ministru de Interne și distins judecător militar, Doru Viorel Ursu, cunoscut și pentru contribuția sa literară, a murit în cursul zilei de duminică, 14 aprilie.

Acesta avea 71 de ani.

Prin implicarea sa deosebită, acesta a avut o influență semnificativă în remodelarea sistemului judiciar din România de după perioada comunistă, contribuind la întărirea statului de drept și promovând respectul pentru drepturile omului.

După absolvirea Facultății de Drept din București în 1976, Doru Viorel Ursu și-a început cariera ca procuror la Procuratura Sectorului 2.

Parcursul său profesional a fost unul impresionant, culminând cu numirea în funcția de ministru de Interne în cadrul Guvernului condus de Petre Roman în perioada 1990-1991.

Doru Viorel Ursu a fost un om de o onestitate impecabilă, un patriot convins și un luptător pentru democrație.

De numele lui se leagă înființarea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

Doru Viorel Ursu a fost asociat cu Frontul Salvării Naționale (FSN). Totodată, a servit ca deputat în legislatura 1992-1996, reprezentând județul Argeș și fiind membru al Partidului Democrat (PD).

Într-un moment semnificativ, în mai 1990, a fost desemnat să conducă dosarul lui Nicolae Ceaușescu în calitate de președinte al Tribunalului Militar.

El este recunoscut pentru contribuția sa semnificativă la înființarea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. De asemenea, a ajutat la fondarea Liceelor de Poliție „Neagoe Basarab” și „Constantin Brâncoveanu”.

Totodată, a fost implicat în procesul de reînființare a Jandarmeriei Române, marcând astfel un moment important în evoluția instituțiilor de aplicare a legii din țară.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției