Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră din cadrul Facultății de Protecția Mediului, Universitatea din Oradea, a organizat ieri, 8 mai, cea de-a X-a ediție a SIMPOZIONULUI ȘTIINȚIFIC INTERNAȚIONAL STUDENȚESC cu tema „Gestionarea durabilă a resurselor pădurii, responsabilitate economică, socială și culturală”.
Evenimentul s-a desfășurat la baza didactică a Universității din Oradea, Arboretum Sylva, situată în Gurahonț, județul Arad. Prof. univ. dr. ing. habil. TIMOFTE Adrian Ioan, Director al Departamentului de Silvicultură și Inginerie Forestieră, a deschis simpozionul, subliniind importanța temei abordate.
În prima parte, invitații au avut parte de un tur al parcului, ocazie cu care au fost plantate 11 exemplare de conifere. A doua parte a evenimentului s-a desfășurat în Casa de Cultură a comunei Gurahonț, motiv pentru care mulțumim Primăriei Gurahonț pentru călduroasa găzduire.
La eveniment au participat 125 de persoane, studenți, cadre didactice și invitați. Simpozionul a beneficiat de prezentări și luări de cuvânt din partea unor invitați de prestigiu, printre care:
Şef lucrări dr. ing. ENESCU Mihai, Programul de studii Silvicultură, USAMV Bucureşti & Plantăm fapte bune în România
În cadrul evenimentului, au fost prezentate în plen 23 de lucrări științifice studențești, iar invitații au contribuit la discuțiile despre importanța gestionării durabile a resurselor pădurii și responsabilitatea economică, socială și culturală pe care o implică acest domeniu.
Anul acesta, specializarea Silvicultură marchează împlinirea a 30 de ani de la înființare, un moment deosebit de important pentru comunitatea academică.
Printre instituțiile și organizațiile participante amintim:
Primăria Gurahonț
Regia Națională a Pădurilor
Direcția Silvică Bihor
Garda Forestieră Oradea, Bihor
INCDS Oradea, Bihor
Parcul Natural Apuseni
Asociația studenților Facultății de Protecţia Mediului
Ocolul Silvic „Sfânta Maria„ din Oradea
Ocolul Silvic Gurahonț
Liceul „Ioan Buteanu”, Gurahonț
Mulțumim pe această cale tuturor participanților și în mod special partenerilor noștri: Grădina Pădurii, ArmeDanmar, West Chemicals și Asociația Eco Forest Life.
Evenimentul a fost un prilej de schimb de idei și bune practici, contribuind la consolidarea colaborării între instituțiile academice, autoritățile locale și organizațiile de profil. Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră al Universității din Oradea.