Sărbătoarea Vinului la Șiria a ajuns la a XII-a ediție după o lungă perioadă de pauză. Ultima ediție a avut loc în 2019, iar de atunci pandemia și alte împrejurări au oprit manifestarea evenimentului.
Cu toate acestea Aerodromul „Charlie Bravo“ a găzduit duminică, 10 septembrie, începând cu ora 16 cea de-a XII-a ediție a Sărbătorii Vinului de la Șiria.
Evenimentul organizat de Primăria comunei Șiria, Consiliul Local, Consiliul Județean, ONG Cetatea Șiriei, Aerodromul „Charlie Bravo“ și Centrul Cultural Județean Arad a strâns mii de oameni pe aerodromul din localitate.
Astfel, evenimentul a început la ora 16.00 cu sfințirea recoltei de către un sobor de preoți, după care pe scenă au urcat: Ansamblul Folcloric Șiriana Șiria Junior, Grupul Vocal Podgorenii Șiria, ansamblurile folclorice „Românașul“ Zimandu Nou, „Busuiocul“ Sântana, al Școlii Populare de Artă Arad, „Șiriana“ Șiria.
Primarul Valentin Bot a reușit să mobilizeze cei mai importanți producători de vin din zonă pentru realizarea unui eveniment plin de produse de calitate chiar din Podgoria Șiriei.

„Ne aflăm la cea de-a 12-a ediție a Sărbătorii Vinului de la Șiria. Un spectacol de gală, frumos cu mulți artiști… toate pentru cetățenii noștri. Pentru noi sunt foarte importanți producători de vin din zonă, încercăm să mobilizăm cât mai mulți producători care să expună vinul și celelalte produse pe care le au. Mulțumim pentru sprijin Consiliului Județean Arad, Centrului Cultural Județean Arad, dar cel mai mult le mulțumim cetățenilor comunității noastre pentru participare și pentru că sunt alături de noi”, a spus primarul Șiriei, Valentin Bot.
De la un astfel de eveniment nu puteau lipsi personalități importante precum Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, dar și vicepreședinții Ionel Bulbuc și Răzvan Cadar. La sărbătoare a participat și primarul comunei Bârsa, Avram Ciev, care nu a venit singur și a adus cu el ansamblul Drușcelele din Bârsa.

„De la Țebea m-am îndreptat spre Podgoria Aradului unde am avut bucuria sa particip la <<Sărbătoarea vinului la Șiria>> ce a avut loc pe aerodromul din localitate.
Felicitări domnului primar Valentin Bot de la Șiria pentru organizarea frumosului eveniment și mulțumesc pentru invitația de a fi prezent la sărbătoare”, a spus Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Mai apoi primarul Valentin Bot a decernat diplome familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, un moment plin de emoție atât pentru cei sărbătoriți cât și pentru cei tineri.

În continuare spectacolul a fost susținut de către Orchestra Frații Șandru, care a asigurat acompaniamentul muzical pentru soliștii vocali: Ioana Luguzan Roxin, Diana Selagea, Roxana Goia, Dragoș Câmpan, Sânziana Toader Ardelean. Invitați speciali au fost Andreea Voica și Deian Galentin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției