În perioada 28-29 iulie a avut loc cea de a XV-a ediție a festivalului „Bulci Fest”, desfășurat în localitatea care îi poartă numele, din comuna Bata. Fiind o ediție aniversară organizatorii au făcut eforturi deosebite pentru a oferi miilor de participanți din țară și din străinătate nume grele din folk-ul românesc.

Astfel cu ajutorul Primăriei Bata și a celorlalți sponsori, pe scena de la Bulci au urcat Mircea Baniciu & Band (Vladi Cnejevici și Teo Boar), Mircea Vintilă, Adrian Ivanițchi, Marius Bațu, Ada Milea & Bobo Burlăceanu, Mircea Bodolan, Florin Chilian, Cătălin Stepa, Adrian Beznă, Jul Baldovin, Daniel Julean & Nicoleta Brola, Cristian Buică, Corso, Ale & Fly, Oliver Goilean, Monica Cojocaru, dar și tinerele speranțe reprezentate de prietenii festivalului.

Pentru organizatori nu a fost ușor realizarea unui eveniment cu un asemenea număr de oameni însă satisfacția văzând miile de oameni adunați pentru să asculte „poezie cântată” a fost pe măsură. Aproximativ 7.000 de oameni s-au bucurat în fiecare seară de muzică și  voie bună.

Am stat de vorbă cu doi dintre principalii organizatori ai evenimentului Silviu Turc și Ladislau Heleport, viceprimarul din Bata și totodată unul dintre fondatorii festivalului. Pe lângă aceștia doi nu putem să nu îl amintim și pe Orlando Toader unul dintre oamenii care de asemena s-au implicat intens în realizarea festivalului.

„Ne aflăm la a XV-a ediției, iar pentru a face o scurtă retrospectivă pentru a vedea unde am ajuns îmi amintesc primele trei ediții organizate într-o altă formă de o mână de oameni, iar de la a V-a ediție ni s-a alăturat și Silviu Turc. De atunci și până acum am evoluat foarte mult și iată că ne aflăm într-o variantă extinsă în care am putut aduce

publicului iubitor de folk nume importante ale acestui gen de muzică”, ne-a declarat viceprimarul Ladislau Heleport.

Un asemenea eveniment nu putea să aibă continuitate fără implicarea unor oameni dedicați cum este Silviu Turcu, cel care s-a implicat în realizarea a mai bine de 10 ediții de Bulci Fest, eveniment cu titlu gratuit către toți iubitorii de folk.

„Între mine și acest festival a fost dragoste la prima vedere, mi-am dorit de la bun început să ajut iar de la an la an am tot crescut. Anul trecut am făcut buletinul, iar acum suntem o tânără de 15 ani, iar anul viitor vom fi o tânără mai frumoasă de 16 ani. Pot sune că la fiecare ediție am ridicat ștacheta, iar acum  este unde sus. Nu este o muncă ușoară deoarece noi oferim totul cu titlu gratuit spectatorilor de la muzica de calitate până la parcare sau locul de camping”, a povestit unul dintre organizatorii evenimentului, Silviu Turc.

Organizatorii sunt un grup de entuziaști, într-un parteneriat public privat reprezentat de Primăria Bata și mulți alți iubitori ai folkului.

Recomandările redacției