Nu e ceva obișnuit ca o echipă să facă transferuri în această perioadă, în care deja a început play-off-ul campionatului, dar vicecampioana României a speculat o oportunitate care era păcat să fie ratată: este vorba despre ocazia de a semna cu una dintre mai importante jucătoare din echipa națională, Anamaria Vîrjoghe. Aceasta a jucat în acest sezon în Grecia, a Esperides Kalliotheas și cum campionatul în această țară s-a încheiat, Vîrjoghe era liberă pentru a semna un nou contract. Achziția ei este una importantă pentru că, pe lângă faptul că se întărește cu o jucătoare de valoare, Aradul se betonează și din perspectiva jucătoarelor românce pe care trebuie să le aibă pe teren în fiecare meci conform regulamentului (două în primele 20 de minute și una în partea secundă a partidelor).

Anamaria Vîrjoghe are 23 de ani și a început baschetul la CSM Târgoviște. A trecut apoi Oceanul, jucând în Statele Unite pentru Northwest Christian și Gonzoga University, de unde a revenit în Europa. În sezonul recent încheiat are o medie de 10,5 puncte pe meci și 12 recuperări la o medie de 32,2 minute jucate pe meci.

„Când am terminat în Grecia mi s-a părut că sezonul a fost prea scurt pentru mine și când am avut oportunitatea să aleg o echipă în România, Aradul mi s-a părut că este un candidat foarte bun la titlu. Pentru mine este o onoare, pot face antrenamente și pot juca încă o lună cu o echipă de top. Chiar vreau să ajut echipa cât pot de mult. Sunt ambițioasă în teren, vreau să ajut cât mai mult echipa, în apărare mai ales, vreau fiecare recuperare. Dacă mă vezi pe teren fac tot ce este posibil ca să-mi scot în evidență coechipierele“ a fost prima declarație a jucătoarei după ce a semnat cu FCC UAV Arad.  

(foto: baschetarad.ro)

Recomandările redacției