infractiuni

Nu mai puţin de 350 de sancţiuni rutiere au fost aplicate de către poliţişti în cadrul acţiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere. De asemenea, a fost depistat şi arestat, un bărbat care a condus băut, fără permis şi a sustras şi avariat două autoturisme.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii arădeni au depistat în trafic mai multe persoane care au săvârşit infracţiuni rutiere. În cadrul acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, poliţiştii au aplicat 350 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 72.000 de lei. Cele mai multe sancţiuni, în număr de 190, au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, dar şi pentru neacordare de prioritate, principala cauză a accidentelor rutiere grave, din judeţ, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere şi 25 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii de la postul de poliţie Bocsig, au depistat un bărbat din Răpsig, care este bănuit că ar fi sustras autoturismul unui consătean şi ulterior l-a avariat. Din  cercetările efectuate de către poliţişti s-a stabilit că, în noaptea de 7-8 martie, bărbatul din localitatea Răpsig ar fi sustras  un autoturism marca Ford, din faţa  unui imobil din localitate,  l-ar fi condus  pe o distanţă de aproximativ 2 km, pe DJ792/D, pe ruta Răpsig – Sebiș, unde l-a abandonat, după ce a intrat cu acesta în șanț.

Bărbatul a părăsit locul evenimentului rutier, fiind depistat de către poliţişti la domiciliu, iar la testarea cu aparatul etilotest, acesta avea o alcoolemie de 0.58 mg/l alcool aer expirat. În cadrul cercetărilor, s-a mai stabilit că  bărbatul nu deţine permis de conducere şi că în aceeaşi noapte, pe timpul deplasării prin satul Răpsig, a mai avariat un autoturism parcat pe marginea șoselei. Bărbatul a fost reţinut  şi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventvă, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără a poseda permis de conducere şi având alcoolemie peste limita legală prevăzută.

Poliţiştii de la Postul de poliție Mișca au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din aceeaşi localitate. Bărbatul conducea, pe raza localităţii, un autoturism, având numerele de înmatriculare retrase și fără a poseda permis de conducere

În municipiul Arad, poliţiştii au depistat în trafic, un tânăr de 26 ani din Arad, care conducea un autoturism marca Peugeot. La testarea efectuată, s-a constatat că şoferul avea o alcoolemie de 1.26 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel încât i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei. În ambele situaţii, pe numele conducătorilor auto au fost întocmite acte premergătoare săvârşirii de infracţiuni rutiere.

Recomandările redacției