primaria Varadia

Actuala administrație de la Vărădia a reușit realizarea a numeroase obiective locale

Birchiș. Administrația din Birchiș nu a primit încă nici un răspuns de la Minister vizavi de solicitarea făcută pentru înființarea unei curse locale zilnice pe ruta Birchiș-Căpâlnaș (județul Arad)-orașul Făget (județul Timiș). Demersurile au fost făcute pentru transportul la Făget a celor 16 elevi liceeni birchișeni ce învață aici dar și pentru cei 25 de angajați arădeni cu slujbe în orașul timișan aflat la câțiva kilometri.  „Pentru că orașul Făget e în alt județ (Timiș), deși e vecin și la doar 14 km de noi, nu avem nici o cursă încolo; am solicitat prin Minister alocarea unui microbus pentru elevii liceeni ori găsirea unei alte soluții utile, pentru că se apropie iarna. Până acum nici n-am primit vreun răspuns, darămite să se rezolve“ descrie primarul comunei Birchiș, Ioan Guțu, situația creată, adăugând că, introducerea unei curse ar putea rezolva și situația celor 25 de localnici care au loc de muncă acolo.

 

Vărădia de Mureș. Tânărul primar Mircea Micle din comuna Vărădia de Mureș a reușit în acest an realizarea (ori finalizarea) mai multor obiective importante demarate în anii anteriori precum Căminul de bătrâni realizat cu fonduri europene dar și asfaltarea unui număr apreciabil de străzi. Numai anul acesta au fost asfaltate încă două. Dar o realizare ce va avea o mare utilitate și vara și iarna este aceea a achiziției unui buldoexcavator.

„Este un utilaj foarte util, ce are o largă arie de utilizare: vara – la diferite lucrări edilitare și iarna la deszăpezire – dacă va fi cazul dar și la alte diverse operații realizate pe domeniul public“ ne spunea edilul din Vărărdia.

 

 

Lucrări agricole. Vremea bună din ultimele zile a favorizat desfășurarea în bune condiții a lucrărilor agricole din județ, după cum ne-a spus inginerul Ioan Martin, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură a Județului Arad. „Semănăturile de toamnă sunt realizate în proporție de 50%. Porumbul mai e puțin de cules și dacă vremea rămâne frumoasă în maxim zece zile se va finaliza, inclusiv depozitarea lui. Chiar dacă e mult, câștigul nu va fi atât de spectaculos deoarece prețul este scăzut, datorită umidității crescute pe care o are“ ne-a precozat oficialul de la Direcția Agricolă.

Recomandările redacției