Suntem aproape de Crăciun. Majoritatea dintre noi ne pregătim de sărbători, căutând să punem ce-i mai bun pe masă, iar celor dragi să le dăruim cele mai frumoase cadouri.

Din păcate însă sunt și mulți semeni de-ai noștri care s-ar bucura să aibă un acoperiș de-asupra capului și un bol cu mâncare caldă, în această perioadă rece.

De cele mai multe ori îi vedem zgribuliți pe străzile orașului,  așteptând ajutor.

Auzim de multe ori sloganul ”de Crăciun fi mai bun” însă suntem prea grăbiți sau prea obosiți să-l punem în practică.

O arădeancă, impresionată de un astfel de caz, de om al străzii, nu a trecut grăbită și face apel la bunătatea arădenilor, în speranța că cineva o va putea  ajuta pe femeia necăjită care stă în biserica de la Podgoria, pe timpul zilei și nu cerșește, doar se roagă.

” Se află o femeie chinuită a strazii cu un suflet măret îndreptat doar spre rugaciune si Dumnezeu. A intins mâna, i-am dat 1 leu. A mers cu acel leu la cutia cu donatii sa se roage! Surprinsă merg spre ea si îi mai dau 2 lei . Se duce si ii baga din nou in cutie, rugându-se. Mă pufneşte un plâns , cu noduri in gât si merg si ii mai dau 10 lei. O imbrățisez si o pup fara sa ma sfiesc,  pe frunte emotionata, şoptindu-i , esti un om Mare!  Nu stiu ce a facut  cu cei 10 lei , am plecat marcată.  Garantat i-a donat!

Dupa ce aprind lumanarile, uitând efectiv de rugaciunile mele  , ma intorc inapoi sa-i fac poza .

Hotarâta o intreb : -Ai nevoie de ajutor? Ai unde sa dormi ? Ai ce sa mananci ?

-Imi cer scuze , nu pot vorbi despre acest lucru aici in Biserica. Aici se roaga! Lumea aici vine si pleaca Eu raman sa ma rog .Dar nu pot cere aici , mai mult decat imi ofera Dumnezeu!

Mi-a inchis gura!!!! I-am spus:

-Vorbeste-mi , Dumnezeu lucreaza prin oameni!

-Acum ma rog ! mi-a raspuns.

Doresc ca aceasta lectie de viata sa ajunga la toata lumea care o cunosc! Da-ti un Share , poate autoritatile  ajuta  acest suflet  chinuit care vine la Catedrala Sfânta Treime Podgoria.  Este frig si vin Sarbatorile, spunea arădeanca Andreea .

Sursa foto Andreea CormierWacker.

Recomandările redacției