ă

Alegerile locale din comuna Șiștarovăț au demonstrat încă o dată că fiecare vot contează. Alexandru Marius Damian, candidatul Partidului Social Democrat (PSD), a câștigat postul de primar cu doar un vot diferență.

Conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central, 283 de persoane s-au prezentat la urne pentru a-și alege noul primar. Dintre acestea, un vot a fost anulat, iar voturile valabile s-au împărțit astfel: Radian Hotărâș, candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a obținut 71 de voturi; Răzvan Gabriel Blagulescu de la Partidul Național Liberal (PNL) a primit 105 voturi; iar Alexandru Marius Damian de la PSD a câștigat cu 106 voturi.

 

Situația a fost diferită în cazul alegerilor pentru Consiliul Local. Dintre cele 278 de voturi valabil exprimate, lista PNL a obținut 105 voturi, lista PSD a primit 101 voturi, iar lista AUR a acumulat 72 de voturi. Aceste rezultate indică faptul că viitorul Consiliu Local va fi compus din 4 reprezentanți ai PNL, 3 ai PSD și 2 ai AUR.

 

Victoria strânsă a lui Alexandru Marius Damian subliniază importanța fiecărui vot și implicarea activă a cetățenilor în procesul electoral. Noul primar a declarat că prioritatea sa este să îmbunătățească infrastructura locală și să promoveze proiecte care vor aduce beneficii reale comunității.

 

Cu un consiliu local divers, viitoarele decizii vor necesita colaborare și compromis între reprezentanții diferitelor partide. Acest echilibru politic ar putea duce la un guvern local mai responsabil și mai deschis către nevoile cetățenilor din Șiștarovăț.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției