Aleșii județului au votat la unison pentru creditele ce vor fi contractate de CJA

0
460

sedinta-640x480În unanimitate au fost aprobate toate proiectele de hotărâre supuse aprobării în Consiliul Județean. Aleșii județului, indiferent de culoare politică au căzut de acord pe linie, deși pe ordinea de zi a ședinței au fost proiecte cu greutate. Nici chiar proiectele ce se referă la contractarea de credite de către Consiliul Județean, nu au dat curs neînțelegerilor.

Administrația județeană va face împrumuturi de până la 55,6 de milioane de lei, din care ar urma să acopere unele datorii pentru credite pe care le are deja, precum şi cheltuieli cu investiţii. Consilierii PSD nu au ridicat probleme și nu au cerut nicio lămurire pe marginea proiectelor.

„S-au aprobat două proiecte de hotărâre prin care, Consiliul Județean deschide o procedură de angajare de credite ce vor folosi în mare parte, la refinanțarea de credite, luate de CJA într-o perioadă mai puțin facilă, din punct de vedere al dobânzilor. Sperăm că, în condițiile actuale de pe piață vom obține refinanțarea cu o dobândă mai mică. O altă parte din bani va fi folosită pentru finanțarea de investiții, derulate atât pe proiecte din fonduri naționale și din fonduri europene. Între acestea se numără proiectul pentru ambulatoriul integrat care, în prezent se derulează la Spitalul Județean, proiect în valoare de șapte milioane de euro și pentru susținerea lucrărilor la dumul județean Arad – Felnac, lucrare contractă și pentru care, până în prezent nu am primit de la Ministerul Dezvoltării nicio sumă. Ca atare, vom susține lucrările cu bani din împrumuturi rămânând ca Ministerul Dezvoltării să aloce banii.Trebuie să începem lucrările din banii Consiliului Județean“, a spus Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.