După victoria importantă cu Hermannstadt, UTA avea în față o săptămână cu două partide importante, iar ambele s-au încheiat cu rezultate nefavorabile. Marți, „roș-albii” au părăsit Cupa României după remiza albă cu FC Voluntari, iar astăzi au pierdut împotriva Politehnicii Iași în Superligă (0-1).

După o scurtă perioadă de absență, în care a ratat meciurile cu Dinamo și Oțelul, Alexandru Benga a fost integralist în ultimele patru jocuri ale utiștilor, inclusiv cel din această seară: „Eram într-o perioadă mai îndelungată bună, muncim foarte mult. E păcat, dacă eram puțin mai atenți la unele detalii și în această seară, cel puțin nu pierdeam aici. Asta este situația, acum mai avem două meciuri, trebuie să analizăm foarte bine împreună cu colegii și să scoatem maximum. Este un campionat foarte compact în clasament, meciurile sunt pe muchie de cuțit, micile detalii fac diferența. Și în această seară și în celelalte meciuri, cei care sunt atenți, care au un spirit bun, sunt compacți, sunt atenți la micile detalii, au câștig de cauză” a declarat fundașul.

Finalul de an va fi unul complicat pentru utiști, care în decurs de cinci zile vor întâlni Farul și Universitatea Craiova. Meciul contra campioanei se va disputa sâmbăta viitoare, la Sibiu: „Ne așteaptă o partidă foarte grea contra campioanei României, însă vom munci foarte bine în această săptămână și vom trata cu încredere și cu seriozitate acest meci. Am jucat nu de mult cu Farul pe terenul lor, în acel meci restant, și ne-am descurcat destul de bine, deci așteptăm cu încredere și sperăm să câștigăm puncte” a afirmat Benga.

Experimentatul apărător a fost liderul detașat al minutelor jucate pentru UTA în sezonul trecut, dar și în ediția actuală de Superligă stă foarte bine, cu 1197 minute jucate în 14 partide. Benga este al patrulea din lotul „roș-albilor” la acest capitol, după Florin Iacob (integralist în toate meciurile), Andrej Fabry și Aly Abeid.

Recomandările redacției