Procesul pentru retrocedarea Na­dăşului, mutat de la Judecătoria Ineu la Judecătoria Făgăraș, în decembrie 2013 a fost amânat până pe data de 26 februarie, pentru revizuirea unor documente suplimentare.
În primă fază, Prefectura a înaintat, la Ineu o nouă cerere de revizuire a sentinței din anul 2006, sentință prin care familia Colțeu a primit extravilanul unui sat întreg, respectiv a satu­lui Nadăș ce aparține de comuna Tauț. Este vorba de retrocedarea a 8.700 de hectare de pășune și păduri.
Atât sătenii, cât și reprezentanţi ai unor instituții ale statului, precum Comisia Locală de Fond Funciar Tauț au înaintat cereri de revizuire pentru sentința din 2006, dar toate solicitările au fost respinse de către Tribunalul Arad.
Reprezentanţii Instituţiei Prefec­tului au înaintat o nouă solicitare, cu motivarea că au fost descoperite înscrisuri noi, care demonstrează faptul că, retrocedarea Nadășului către familia Colțeu este ilegală. În decembrie anul trecut, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că cere­rea de revizuire a sentinței Nadășului va fi strămutată.

Recomandările redacției