Alertă de gradul 0, în miez de noapte, pe Aeroportul din Timişoara.

Un avion care aparţine unei companii din România şi care efectua un zbor charter pe ruta Polonia – Egipt a aterizat de urgenţă în Timişoara, după ce în aeronavă a avut loc o ameninţare cu bombă.

Au fost zeci de minute de coşmar pentru cei peste 130 de oameni aflaţi la bord. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, iar zeci de poliţişti, genişti şi pompieri, dar şi mascaţii de la antitero au împânzit pista pe care a aterizat avionul şi i-au evacuat pe pasageri.

 

Ora 23:27. Panica se instalează instant în turnul de control al aeroportului Timişoara, atunci când pilotul unei aeronave româneşti anunţă că sunt ameninţaţi cu o bombă. Avionul decolase din oraşul polonez Wroclaw şi urma să aterizeze în Egipt. 127 de pasageri şi 7 membri ai echipajului sunt la bordul aeronavei.

 

Daniel Stamatovici, directorul Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” Timişoara: Pilotul a luat decizia de a ateriza la Timişoara. Toată lumea a fost prezentă, poliţia, pompierii, salvarea.

 

Plan Roşu de Intervenţie pe aeroportul din Timişoara

Alerta s-a dat când aeronava se afla în spaţiul aerian sârbesc. Potrivit protocolului, a fost imediat direcţionată către aeroportiul care întruneşte toate condiţiile de securitate. La Timişoara a fost imediat întocmit Planul Roşu de Intervenţie. După 35 de minute aeronava aterizează. Imediat, locul este împânzit de zeci de echipaje de intervenţie, inclusiv o brigadă antitero. Pasagerii, atât copii, cât şi adulţi, sunt debarcaţi şi escortaţi într-o zonă securizată.

 

Aeronava a fost verificată ore intregi, însă dispozitivul exploziv era de negăsit. Între timp, pasagerii au fost anunţati că îşi vor putea relua cursa astăzi.

 

Din fericire, de data aceasta alarma a fost falsă şi nu au existat victime sau pagube materiale.

Sursa Observator.ro

Lasă un răspuns

Recomandările redacției