kitchen_bucatarie_laptop_mobilNumeroasele aplicaţii lansate pe piaţă de către dezvoltatorii de software pentru smartphone-uri te ajută acum să economiseşti resurse la tine acasă, atât pentru reducerea valorii facturilor, cât şi pentru protecţia mediului înconjurător. Iată câteva opţiuni.

Green Kitchen

Fie că eşti vegetarian sau vrei să incluzi mai multe ingrediente naturale şi sănătoase în meniul tău zilnic, aplicaţia Green Kitchen îţi este de ajutor. Programul conţine reţete pentru feluri principale, alternative de gustări ieftine şi sănătoase, idei pentru chibzuirea alimentelor şi ponturi de preparare a băuturilor. Tot în Green Kitchen îţi poţi optimiza timpul necesar gâtitului şi îţi poţi trimite pe e-mail reţete sau liste de cumpărături.

Virtual Water

Virtual Water te ajuta sa fii mai conştiincios în privinţa consumului de apă, oferindu-ţi date exacte despre câtă apă utilizezi la gătit, menaj etc.

Solar Checker

Solar Checker te ajută să îţi instalezi acasă panouri solare care optimizează producţia de energie electrică şi te ajută să economiseşti sume importante de bani. Aplicaţia măsoară intensitatea radiaţiilor solare în locaţia în care te afli, apoi te îndrumă în montarea panourilor de care casa ta are nevoie.

 

BrightNest

Aplicaţia BrightNest este o sursă de ponturi utile despre diverse moduri în care poţi face economii acasă, de la menaj şi reglare a consumului, pâna la economisirea banilor. Poţi afla cum să reduci eficient consumul de apă şi cum poţi prepara la tine acasă produse de curăţat naturale, care nu îţi afectează sănătatea şi nu influenţează negativ mediul înconjurător, potrivit acasa.ro.

SURA: Libertatea.ro

Recomandările redacției