Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a unui  automarfar încărcat cu aproximativ 20 tone de deșeuri.

Şoferul nu a putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijlocului de transport şi a încărcăturii transportate.

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat în data de 03.10.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a unui automarfar condus de un cetățean ceh. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri de aluminiu de la o societate comercială din Cehia pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean din  Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcate cu 19.520 de kg de deșeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru acest mijloc de transport.

Recomandările redacției