Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu aproximativ 22 tone de deșeuri. Şoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturilor transportate.

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat în data de 27.07.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de doi cetățeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilier, saltele second hand și electrocnice second hand de la societăți comerciale din Germania și Olanda pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 21.800 de kg de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.

Recomandările redacției