Arădeanca Sonia Ichim, printre cele patru gimnaste din lotul României la Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică

0
330

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, a declarat, luni, pentru agenția națională de presă, că parti­ciparea la Campionatele Europene de la Kiev reprezintă o bună oportunitate pentru sportive de a nu pierde munca depusă în acest an.
„Mai multe ţări nu vor participa din cauza pandemiei. Noi am luat decizia să facem acest efort să participăm, în cazul în care ies testele bine, pentru că este o oportunitate de a se verifica anul acesta şi de a nu se pierde munca de peste an. Este totuşi un campionat european şi e o oportunitate să facă un rezultat bun, în cazul în care sunt sănătoase şi concurează bine“, a declarat Deleanu, conform sursei citate.
Aceasta a precizat faptul că federația nu a stabilit un obiectiv clar la această competiţie, la care România participă cu patru sportive printre care și arădeanca Sonia Ichim de la CSM Arad.
„Avem Campionatul European de Junioare şi Senioare, a 36-a ediţie, pentru junioare individual, senioare individual şi ansamblu senioare. România participă cu două junioare şi două senioare, surorile Drăgan, Annaliese şi Christina, la junioare, de la clubul Sportul Studenţesc, iar la senioare Andreea Verdeş, de la Corrado Iaşi, şi Sonia Ichim, de la CSM Arad. Nu am pus un obiectiv pentru această competiţie. Obiectivul federaţiei este să concureze sănătoase şi să vină înapoi sănătoase, nu avem un obiectiv de performanţă“, a adăugat Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu.
Sonia Ichim are 18 ani și este cea mai bună gimnastă a secţiei de ritmică de la CSM Arad, multiplă medaliată şi campioană naţională. Dacă la nivel de junioare a avut ocazia să debuteze la Europene acum patru ani, în 2016, a venit şi momentul ca Sonia să facă pasul şi spre cea mai importantă competiţie continentală la nivel de senioare. Vicecampioană naţională în acest an, la individual compus, medaliată cu aur la panglică, cu argint la minge şi cu bronz la măciuci, gimnasta CSM-ului a fost convocată în lotul României pentru Campionatele Europene de gimnastică ritmică la Kiev (Ucraina).
Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică vor avea loc la Kiev (Ucraina), în perioada 26-29 noiembrie.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.