Lecce a învins-o dramatic pe Fiorentina, cu 1-0, în finala campionatului Primavera 1 din Italia, cu un gol marcat în minutul 120+2 de suedezul Emin Hasic. Arădeanul Cătălin Vulturar a fost integralist în finală și a ridicat trofeul din postura de căpitan al formației „roș-galbene”, pentru care au evoluat și alți trei români: portarul Alexandru Borbei, fundașul Răzvan Pașcalău și atacantul Rareș Burnete.

În sezonul regulat, Lecce a terminat pe primul loc și a avansat direct în semifinale, unde a trecut de Sassuolo cu 2-1. Odată cu succesul de vineri seară, formația pregătită de Federico Coppitelli a devenit campioana Italiei la juniori după 19 ani și va participa în următoarea ediție a UEFA Youth League.

Vulturar a fost crescut de Dinu Donca la CSȘ Gloria și apoi la Atletico. Mijlocașul a devenit cel mai tânăr jucător din istoria UTA-ei în 2018, la vârsta de 14 ani și 9 luni, când regretatul Ionuț Popa l-a introdus pe teren într-un meci de Liga a II-a cu Farul Constanța. În 2020 a fost cumpărat de Lecce cu 300.000 de euro și în ultimii trei ani a fost o piesă foarte importantă în echipa de tineret.

Recomandările redacției