Arădenii care au depus dosarele pentru granturile HoReCa trebuie să fie pe fază

0
176

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a publicat vineri statusul aplicațiilor pentru granturile HoReCa, disponibile atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice, în scopul de a acoperi 20% din pierderile suferite în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, solicitanții trebuie să verifice constant aplicația online şi să răspundă la clarificările solicitate de către MEAT în maximum trei zile lucrătoare, potrivit procedurii, riscând, în caz contrar, respingerea dosarului, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituției.

Mai exact, potrivit comunicatului amintit, MEAT reamintește că schema de ajutor HoReCa se află în plin proces de evaluare a dosarelor, iar solicitanții care au aplicat pentru granturi trebuie să fie atenți la aplicația online dedicată, unde a început deja transmiterea solicitărilor de clarificări suplimentare.


Concret, potrivit procedurii pentru granturile HoReCa, stabilite prin Ordinul MEAT nr. 991/2021, „Se pot solicita clarificări, aplicantului fiindu-i transmisă «Scrisoare de solicitare clarificări» prin intermediul aplicației electronice, solicitantul primind o notificare în acest sens pe adresa de email înregistrată în aplicația electronică. Clarificările solicitate se încarcă de către solicitant în aplicația electronică de înscriere, în maxim 3 zile lucrătoare de la transmitere. Netransmiterea clarificărilor solicitate în termen conduce la respingerea cererii.

Cu toate acestea, conform aceleiași proceduri amintite, chiar și după transmiterea acestor clarificări de către solicitant, în situația în care, în urma analizei documentației înscrise integral, se constată neconcordanţe sau se concluzionează că informaţiile declarate de solicitant nu sunt complete, corecte sau reale, acesta va primi, și în acest caz, o decizie de respingere, conform avocatnet.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.