Arădenii sunt așteptați în această seară și duminică la evenimentul special, sub titulatura „Vin la curte”. Cei care au participat la deschiderea evenimentului au declarat că au petrecut o seară relaxantă în aer liber la un pahar de vin de calitate.

Evenimentul are loc între orele 16:00 – 22:00, la Biblioteca județeană „A. D. Xenopol” și este dedicat culturii vinului și promovării Podgoriei Miniș-Măderat, precum și a altor valori locale din regiunea arădeană.

„Prin intermediul „Vin la Curte”, dorim să celebrăm tradiția și autenticitatea viticulturii locale, subliniind importanța Podgoriei Miniș-Măderat în peisajul vinicol românesc. Ne propunem să aducem în prim-plan arta și știința producerii unui vin corect, dezvăluind tainele și subtilitățile care transformă strugurii aleși din podgoria Miniș-Măderat într-o licoare rafinată și echilibrată. În contrast cu alte evenimente de acest gen, „vin la Curte” se distinge prin faptul că ne bazăm pe autenticitatea și pe cunoștințele adânci ale enologilor din Podgoria Miniș-Măderat. Acești profesioniști pasionați reprezintă vectorii noștri autentici de comunicare, aducând în fața publicului nu doar teorie și prezentări, ci experiența directă și pasiunea lor pentru arta vinificației”, au declarat Andrei Schmak și Mihai Molnar, autorii conceptului.

„Vin la Curte” reprezintă o oportunitate unică pentru iubitorii de vin, profesioniștii din industrie și curioșii pasionați să descopere misterele vinificației și să se delecteze cu aromele fine ale vinurilor rosé de excepție. Această primă ediție este dedicată vinului rosé, prin excelență un vin de primăvară.

„Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”Arad, în calitate de partener, propune arădenilor o inedită experiență culturală, Grădina de Lectură care a devenit punctul central al proiectului care va găzdui atât expoziția tematică de carte cu titlul „Istoria, arta și meseria vinului”, cât și dezbateri și momente culturale.

Program:

– Sâmbătă, 13 Aprilie 2024:

ora 18:00 Crama Izvor (Miniș)

ora 19:30 Crama Elite Wine (Mâsca)

– Duminică, 14 Aprilie 2024:

ora 18:00 Crama Andronic (Mâsca-Măderat)

ora 19:30 prezentarea asociației Ordinului Suveran Templier Sf. Martin

ora 20:00 prezentare și informare despre ceremonia de înființare al Scaunului Cavaleresc Arad al Ordo Equestris Vini Europae (Ordinul European al Cavalerilor Vinului)

Citește și: https://www.glsa.ro/aradenii-sunt-asteptati-la-un-eveniment-special-vin-la-curte-vezi-aici-programul/

Lasă un răspuns

Recomandările redacției