⚠️ ALERT // Ploi abundente (>130-160 l/mp), ninsori și strat de zăpadă consistent la peste 1700m, precipitații mixte și polei în centru 🌧

🟥 COD ROȘU

⏰25 Decembrie, ora 15 – 26 Decembrie, ora 03

📍local zona montană a județelor Alba, Bihor, Cluj

⚠️ La altitudini sub 1700m, treptat vor predomina ploile abundente, favorizând topirea stratului de zăpadă existent și se vor acumula cantități de apă în jurul a 90-110 l/mp, peste cei 70-80 l/mp care vor fi căzut anterior. Astfel, într-un interval de 60 de ore, cantitățile totale vor fi impresionante, izolat apropiindu-se de 200 l/mp.

🌊 Ca urmare a precipitațiilor abundente și cedării apei din stratul de zăpadă, se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale.

🟧 COD PORTOCALIU

⏰24 Decembrie, ora 14 – 26 Decembrie, ora 14

📍Carpații Occidentali, rama vestică a Orientalilor, vestul Meridionalilor

🌧 În intervalul menționat, în zona montană și submontană a județelor Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Caraș-Severin, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș și Harghita, vor fi precipitații abundente și se vor acumula cantități de apă în jurul a 60-80 l/mp.

❄️ La peste 1700 m altitudine va ninge viscolit, însemnat cantitativ și se va depune un strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 40-50 cm, iar în rest (<1700m) treptat vor predomina ploile.

.🟨 COD GALBEN

⏰24 Decembrie, ora 14 – 26 Decembrie, ora 20📍vestul, nord-vestul și parțial centrul țării În Maramureș, nord-estul Transilvaniei și cea mai mare parte a Banatului și Crișanei, precipitațiile vor fi în general moderate cantitativ și se vor acumula 25-45 l/mp.

❄️🌧 La început vor mai fi precipitații mixte, care treptat se vor transforma în ploi, favorizând, pe fondul temperaturilor negative de la nivelul solului, depunerile de polei în județele Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș.

🎄În pofida condițiilor meteo neprietenoase, murmurul tainic al colindelor și Sărbătorile de iarnă să vă aducă lumină în gânduri, căldură în suflet, multă sănătate, fericire și prosperitate.

sursa: severe weather alert

Recomandările redacției