După mai mult de 7 luni, Horia Mladinovici arbitrează din nou un meci al UTA-ei, fiind delegat la duelul cu Hermannstadt, care se va disputa mâine, de la ora 14:00, pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea.

Ultima dată, „centralul” din București a condus semifinala de Cupă dintre arădeni și Universitatea Cluj, în care două decizii luate de Mladinovici (cu „ajutorul” lui Istvan Kovacs din camera VAR) au decis calificarea în finală a „șepcilor roșii”. Mai întâi, arbitrul a anulat golul lui Postolachi pentru un fault inexistent asupra lui Miron, iar apoi a acordat foarte ușor o lovitură de la 11 metri după un duel între Ubbink și Remacle. Dan Nistor a transformat penalty-ul, iar acel gol avea să rămână singurul al partidei.

Cu două luni mai devreme, în februarie, Mladinovici a avut o altă prestație contestată, în meciul Chindia – UTA 2-1 din Superligă, când a anulat un gol marcat de Milosevic pentru un fault inexistent comis de Erico și a refuzat să acorde un penalty pentru „roș-albi” după un fault în careu comis de Corinus asupra aceluiași Milosevic.

În toate competițiile, UTA are un bilanț egal cu bucureșteanul la centru: șapte victorii, două remize și șapte eșecuri.

Mâine, Mladinovici va fi asistat la cele două tușe de Mircea Grigoriu și Cosmin Vatamanu, ambii din capitală, iar rezervă va fi Robert Avram, din Pitești. În camera VAR se vor afla Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) și Romică Bîrdeș (Pitești), iar observator de arbitri va fi Octavian Șovre (Satu Mare). Din partea LPF, observator de joc a fost delegat Ion Craiu, din București.

Recomandările redacției