O familie de români a trăit un adevărat coșmar în prima zi de vacanță în Grecia, în peninsula Halkidiki. Aceștia au rămas fără mașină, documente și bani, după ce hoții au pătruns în vila unde erau cazați și au furat cheia autoturismului din parcare. Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere.

Stațiunea Halkidiki este foarte vizitată de familiile din Arad, fiind o destinație accesibilă atât din punct de vedere financiar, cât și ca distanță. Mulți arădeni aleg această locație pentru vacanțele lor datorită peisajelor frumoase și costurilor rezonabile.

Turiștii români au ajuns în stațiune sâmbătă seară, după un drum de 10 ore. Proprietara mașinii a decis să lase autoturismul în parcarea unității de cazare, considerând că acolo va fi în siguranță. În mașină au rămas mai multe bunuri de valoare, o sumă importantă de bani și documentele familiei.

Dimineața următoare, femeia a descoperit că mașina dispăruse și inițial a crezut că era o glumă făcută de unul dintre prietenii săi. După ce a verificat imaginile de pe camerele de supraveghere, a constatat că autoturismul fusese furat. Un bărbat cu o cagulă a găsit o ușă deschisă la vilă, a luat de pe masă cheia mașinii, a mers în parcare și a plecat cu tot cu autoturism și bunurile aflate în acesta.

Imediat după incident, turiștii români au mers la poliție și au depus o plângere, sperând să fie găsit făptașul și să își recupereze bunurile. De asemenea, ei așteaptă să obțină documente provizorii pentru a se putea întoarce în țară.

Autoritățile din Grecia au deschis o anchetă și colaborează pentru a identifica hoțul și a recupera bunurile furate. Incidentul servește ca un avertisment pentru turiști, subliniind importanța luării măsurilor de precauție chiar și în locurile considerate sigure.

Halkidiki, deși o destinație preferată de mulți arădeni datorită accesibilității sale, nu este imună la astfel de incidente. Familiile care aleg această stațiune pentru vacanțele lor sunt sfătuite să fie vigilente și să ia toate măsurile necesare pentru a-și proteja bunurile personale.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției