Unei tinere i-a fost furat aparatul foto în timp ce se afla într-un club din municipiul Arad. În aceste condiţii, tânăra a postat pe o reţea de socializare din internet un mesaj despre cele întâmplate, notând şi caracteristicile aparatului. Mesajul ei a fost văzut şi citit, printre alţii, şi de un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.
La scurt timp, tot prin internet, pe un site specializat, un bărbat a oferit spre vînzare un aparat foto cu caracteristici identice. Oferta a fost văzută şi de jandarmul care citise masajul tinerei şi care a făcut conexiunea între furt şi oferta de vânzare. Ca urmare, a fost organizat un flagrant, autorul furtului fiind depistat astfel. Deşi a încercat să scape cu fuga, făptaşul a fost prins într-un timp foarte scurt.
Din investigaţii şi verificări specifice a rezultat că, de fapt, furtul a fost pus la cale de un cuplu soţ – soţie, el de 24 de ani iar ea de 21. Femeia a fost cea care a sustras aparatul, soţul fiind cel care a încercat vinderea „prăzii”. Cu aceeaşi ocazie s-a stabilit că bărbatul are o condamnare de doi ani, cu suspendare, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei şi pentru distrugere, aflându-se sub control judiciar.
În acest caz au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, femeia fiind susceptibilă de săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar bărbatul de complicitate la furt calificat.

Recomandările redacției