La 5 qprilie, Automobil Clubul Roman implineste 120 ani de existenta.De la infintarea sa la 5 qprilie 1904, la Grand Hotel Boulevard din Bucuresti, Automobil Clubul Roman s-a inscris printre primele 10 cluburi auto din Europa si printre primele 14 din lume . ACR a organizat, la 22 septembrie 1904, prima cursa de automobile din Romania, contituind o premiera de exceptie in lumea automobilismului sportiv, fiind al saselea club care a organizat o astfel de competitie.

Automobil Clubul Roman este membru al Federatiei Internationale a Automobilului (FIA) din anul 1905 si castigator al mai multor premii de Excelenta si Inovatie in Siguranta Rutiera, acordate de catre Comisia Europeana si FIA.

ACR a fost prima organizatie din Romania semnatara a Cartei Europene a Sigurantei Rutiere si in prezent este reprezentantul national in tara noastra al acestei organizatii (European Road Safery Charter). ACR se implica in proiecte educationale ale utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor si activitati de evaluare a riscurilor de vatamare rutiera.

„In anul 1910 ACR a infiintat prima scoala de soferi din tara noastra sub denumirea “Scoala Oficiala de Conducatori de Automobile”,scoala care isi continua activitatea si in prezent.

In calitatea sa Autoritate Sportiva Nationala (ANS) pentru Romania ,pentru sportul automobilistic si de karting, ACR contribuie la dezvoltarea motorsportului si urmareste aplicarea regulilor si regulamentelor FIA pe plan national, in special a celor privitoare la siguranta concurentilor.

Calitatea ridicata a asistentei rutiere oferita membrilor sai si ai cluburilor afiliate FIA, Automobil Clubul Roman se impune astazi, in tara noastra ,ca partener de incredere in ceea ce priveste calitatea organizatiei noastre in randul membrilor,partenerilor si tuturor colaboratorilor nostri.

Automobil Clubul Roman reprezinta astazi o mare familie, ca asociatie distincta, seculara si puternica in Societatea Civila Din Romania”, a declarat Vitcor Jucu, directorul ACR Arad. 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției