podPodul peste râul Mureş, între Pecica şi Sânpetru German şi drumurile de legătură vor fi gata mai repede, chiar înainte de termenul limită de execuţie, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean.

Podul continuă cu construcţie celor două tronsoane de drum, primul, de la rampă, la Sânpetru German, pe DJ 709 E şi cel de-al doilea, de la rampă, la Pecica.  Pentru modernizarea drumului DJ 709 E – rampă pod râul Mureş – Sânpetru German, în lungime de 5,4 kilometri administraţia a avut de plătit în total jur de şase milioane de lei. Lucrările la Drumul judeţean 709 E, între Sânpetru German şi rampa podului peste Mureş au fost demarate în luna aprilie a anului trecut

Cât priveşte punerea la punct a drumului DJ 709 E – Pecica – rampă pod peste râul Mureş, în lungime de aproape 2,7 kilometri, acesta a presupus o cheltuială de aproximativ patru milioane de lei.

„Sperăm ca lucrările la drumul de la rampă la Sânpetru German să fie gata în luna octombrie a acestui an. Pentru că termenul de finalizare a lucrărilor la pod este pentru anul viitor, înseamnă că vom termina lucrările înainte de termenul de execuţie“, a susţinut Cristian Drăgan, administrator al Consiliului Judeţean Arad. Pe noul pod se va crea legătura directă între Pecica şi localităţile de pe malul stâng al Mureşului: Felnac, Sânpetru German, Secusigiu, Satu Mare şi  în continuare, spre localităţile din judeţul Timiş: Periam, Sânnicolaul Mare, Igriş, Cenad,  respectiv cu localităţile din aval pe malul drept al Mureşului: Semlac, Șeitin, Nădlac (pe DJ 709D).

Prin construcţia podului, traseul Pecica – Sânpetru German va fi mai scurt cu mai bine de nouă kilometri, de la 47,65 kilometri, la 38,45 kilometri. Investiţia a început în toamna anului 2011. Construcţia podului peste râul Mureş are o valoare de circa 28 de milioane de lei şi este asigurată de administraţia judeţeană printr-o linie de credit.

Recomandările redacției