Chiar în ziua de Sfântul Nicolae,  Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui inculpat, cu privire la comiterea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat în modalitatea violenţei în familie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, şi uzul de armă letală fără drept.

Este vorba despre soțul gelos care l-a ucis pe presupusul amant al soției sale, împușcându-l în timp ce acesta se afla cu soția ucigașului într-o mașină parcată în parcarea de la fostul magazin Billa din Micălaca.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că:

În data de 21.09.2023, în jurul orei 15.00, în timp ce persoanele vătămate se aflau într-un autovehicul parcat în parcarea unui magazin de pe raza mun.Arad, pe fondul geloziei, inculpatul, având asupra sa un pistol din categoria armelor letale, s-a apropiat de autovehiculul în care se aflau cele două persoane vătămate şi, din lateral, pe geamul uşor coborât al portierei dreapta faţă, a executat un foc de armă asupra persoanei vătămate de sex masculin, împuşcându-o în cap, după care inculpatul a îndreptat arma spre persoana vătămată de sex feminin, concubina sa şi a apăsat de mai multe ori pe trăgaci, însă, focul nu s-a declanşat.

În continuare, inculpatul a prins-o de mână pe concubina sa şi a scos-o din autoturism, a pus-o la pământ şi i-a aplicat în mod repetat lovituri cu picioarele în zona capului (a călcat-o în mod repetat pe cap), până aceasta a rămas inconştientă.

Imediat după acest moment inculpatul s-a deplasat la persoana vătămată de sex masculin, rămasă în habitaclul autovehiculului şi, prin portiera dreapta faţă rămasă deschisă, s-a aplecat în interior şi i-a înfipt o şurubelniţă în gât. Ca urmare a loviturii puternice, partea metalică a şurubelniţei s-a rupt şi a rămâs în gâtul persoanei vătămate.

Victima de sex masculin a decedat în data de 26.09.2023 în urma insuficienţei cardio-circulatorii survenită în evoluţia unui traumatism cranio-cerebral acut deschis prin împuşcare la nivelul regiunii temporale stângi, cu hemoragie meningo-cerebrală şi inundare tetraventriculară, contuzie şi dilacerare cerebrală.

Persoana vătămată de sex feminin a suferit leziuni traumatice care au necesitat 25 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, în cazul în care nu survin complicaţii, iar după criteriologia medico-legală, leziunile traumatice nu au fost de natură a pune în primejdie viaţa persoanei vătămate.

Din verificările efectuate a rezultat că arma folosită de inculpat este un pistol din categoria armelor letale cu glonţ, inculpatul nefiind autorizat să deţină nici o categorie de arme, letale sau neletale.

Cercetările penale în cauză au fost efectuate cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ ARAD.

Facem precizarea că emiterea rechizitoriului şi trimiterea în judecată a inculpatului nu înfrâng principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ARTICOL PRECEDENT: www.glsa.ro/scene-horror-ies-la-iveala-amantul-de-55-de-ani-a-ajuns-la-spital-cu-surubelnita-rupta-in-gat-atacatorul-din-micalaca-a-incercat-inainte-sa-isi-impuste-sotia-dar-i-s-a-blocat-pistolul-de-trei-ori/

Recomandările redacției