Bicicliștii, sancționați pentru deplasarea neregulamentară

0
371

Aradul dispune de piste de bicicliști aproape peste tot, atât când este vorba despre partea carosabilă, cât și atunci când ne referim la faleza Mureșului. Aflându-se pe bicicletă, arădenii au de asemenea obligații și reguli pe care trebuie să le respecte, exact ca în situțiile în care sunt pietoni sau la volanul unui autoturism. În scopul de a se asigura că fiecare dintre cei aflați pe biciclete respectă regulile obligatorii care îi revin atunci când urcă pe biciclete, polițiștii au demarat o acțiune.

Faleza Mureșului a fost locul de desfășurare a celei mai recente acțiuni întreprinse de polițiștii locali cu atribuții de circulație pe drumurile publice în vederea monitorizării modului în care bicicliștii arădeni se conformează prevederilor legale privind deplasarea exclusivă pe pistele special amenajate în acest sens. Bicicliștii surprinși circulând în zonele de acțiune a indicatorului „Accesul bicicletelor interzis” au fost sancționați contravențional.

Tocmai ca să încece într-un fel sau altul să civilizeze bicicliștii și să îi ajute să nu mai fie elemente principale în accidentele rutiere, în perioada următoare, polițiștii locali vor continua seria verificărilor care vizează respectarea de către bicicliști a prevederilor legale, atât pe Faleza Mureșului cât și în celelalte zone destinate circulației bicicletelor. Pentru a nu fi amendați, bicicliștii trebuie să nu se deplaseze pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul având semnificația „Accesul interzis bicicletelor”, să nu circule pe trotuare, decât atunci când pe acestea sunt amenajate piste speciale, să nu circule fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă. Sancțiunile contravenționale pe care riscă să le ia bicicliștii sunt cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.