Roger Junio a fost declarat liber de contract de către FIFA! Brazilianul un a fost inclus pe lista jucătorilor eligibili în campionat iar din această cauză a reclamat clubul la forul mondial, unde a avut câștig de cauză. Clujenii s-au apărat susținând că jucătorul a fost trecut pe lista pentru Conference League însă cum aceasta este o competiție eliminatorie, FIFA a admis cererea fotbalistului pentru „justă cauză“. Astfel Roger un doar că devine liber de contract dar campioana României va trebui să-i și plătească integral restul contractului de doi ani și jumătate, care se ridică la o sumă de aproximativ 500.000 de euro.

Acum devine mult mai clară insistența cu care CFR a încercat să-l direcționeze pe Roger spre UTA, inclusiv prin presiunea publică a președintelui Cristi Balaj, care a anunțat că pentru a-l lua pe Otele de la UTA în această iarnă, CFR este dispusă ca pe lângă o sumă de bani și un procent dintr-un viitor transfer, să-l cedeze și pe Roger definitiv la Arad. Doar că decizia FIFA a venit înainte ca CFR să reușească această mutare, asta și deoarece conducerea UTA-ei a fost rezervată în acceptarea acestei oferte, preferând mai degrabă să primească mai mulți bani iar brazilianul să ajungă la Arad doar sub formă de împrumut, caz în care salariul acestuia ar fi fost suportat integral sau în parte de CFR.

Acum însă, în noua situație, veștile nu sunt foarte bune pentru UTA. Liber de contract Roger devine un jucător foarte atractiv și este greu de crezut că nu va avea oferte salariale cel puțin de nivelul contractului avut în Gruia, unde câștiga 15.000 de euro lunar, sumă de care este greu de crezut că UTA se poate apropia. În plus, rămâne nerezolvată ecuația Otele, pentru că după ce a pierdut o sumă importantă de bani la FIFA cu Roger, este posibil ca CFR să un mai fie dispusă nici cât până acum să plătească o sumă de transfer pentru un jucător pe care-l va avea gratuit la vară. Într-un asemenea scenariu și dacă pista Roger se închide iar UTA un va reuși să aducă un alt mijlocaș ofensiv în cel mai scurt timp, n-ar fi exclus ca de voie, de nevoie, Laszlo Balint să-și calce pe mândrie și să-l readucă pe nigerian în lot.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției