FC Botoșani a debutat cu dreptul la barajul de menținere contra lui CS Mioveni. Formația antrenată de Bogdan Andone s-a impus cu 1-0 în meciul tur, disputat astăzi pe teren propriu, după un gol marcat în minutul 90+3 de brazilianul Aldair.

După un start mai bun pentru argeșeni, cu o ocazie ratată de Stan, gazdele au preluat controlul și și-au creat și câteva faze periculoase la poarta adversă, cele mai importante prin Florescu, însă fără să înscrie. Până la urmă, formația care a fost mai aproape de gol în prima parte a fost CS Mioveni: în prelungirile reprizei, Toma a centrat dintr-o lovitură liberă din stânga, Stan a câștigat duelul aerian cu Dican și a reluat cu capul din 13 metri în transversală, după care mingea a căzut pe linie și a fost împinsă în poartă cu capul de Blănaru. După o verificare în camera VAR, reușita a fost anulată pentru offside și s-a intrat la vestiare cu scorul de 0-0.

Partea secundă a început cu încă două oportunități pentru FC Botoșani, însă Florescu a trimis pe lângă poartă din 13 metri, iar apoi Croitoru a intervenit bine la șutul de la distanță trimis de Lopez. După minutul 80, oaspeții și-au creat două ocazii pe contraatac, însă nici ei nu au putut să înscrie. Mai întâi, Miron a blocat șutul lui A. Șerban, iar apoi Blănaru a tras din 13 metri și mingea a șters transversala și s-a dus peste poartă. Duelul se îndrepta spre o remiză albă, dar în al treilea minut al prelungirilor FC Botoșani a dat lovitura prin Aldair Caputa Ferreira. Brazilianul a primit balonul la 25 de metri, a preluat în față și a tras cu stângul, pe jos, portarul Croitoru a fost surprins și nu a reușit să respingă, iar mingea a intrat în poartă.

Așadar, elevii lui Bogdan Andone pornesc cu prima șansă înainte de manșa secundă, care se va disputa peste o săptămână, la Mioveni.

Formații: 

FC Botoșani: Kukic – R. Benzar (Mitrov 44), Dican (E. Lopez 46), A. Miron, Țigănașu – Aldair, I. Filip, G. David (Petro 46) – Ed. Florescu, Kaprof (Mouaddib 46), Mailat (Ofosu 72). Rezerve neutilizate: Ducan – S. Camara, Șeroni, L. Fulop. Antrenor: Bogdan Andone

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Trașcu (I. Șerban 80), Cr. Ignat, R. Garutti, Burnea, Șerbănică – Al. Cr. Stan (A. Șerban 75), Cărăruș, A. Panait (D. Toma 40), Guțea (Gogor 80) – Blănaru. Rezerve neutilizate: V. Sima – M. Costea, Massaro, Căprescu, Bolohan. Antrenor: Constantin Schumacher

Arbitri: Horațiu Fesnic (Cluj-Napoca) – Valentin Avram (Bucureşti), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca). Rezervă: Iulian Dima (Bucureşti)

Camera VAR: Sebastian Colţescu (Bucureşti), Cristina Trandafir (Bucureşti)

Observator arbitri: Liviu Ciubotariu (Galaţi)

Delegat de joc: Vlad Căluşer (Bucureşti)

 

FOTO: CS Mioveni (facebook)

Lasă un răspuns

Recomandările redacției