Brazilianul Roger Junior Rodrigues Figueira, pregătit pentru meciul cu Academica Clinceni

0
275

Roger Junior Rodrigues Figueira, un jucător foarte important pentru UTA în acest a susține că UTA trebuie să își schimbe mentalitatea. Antrenorul arădenilor are mare încredere în brazilianul sosit în această iarnă la UTA de la FC Riga, campioana en-titre a Letoniei, drept dovadă a fost titular la toate meciurile din acest an.

Acesta a contribuit la toate golurile marcate de UTA în acest an și chiar a marcat unul dintre ele într-un mod spectaculos în meciul cu FC Argeș. Totuși, „Lady UTA” a pierdut acel meci, de pe teren propriu și tot acasă a pierdut și meciul cu Dinamo. În schimb în deplasare UTA a adunat toate punctele posibile.

În special acasă, căci aici am mai avut probleme, cred că trebuie să ne schimbăm atitudinea, trebuie să fim mai puternici, să arătam mai multă calitate pe teren. Personal, am venit aici pentru a câștiga meciuri și pentru a-mi demonstra calitățile.

Nimănui nu-i place să piardă, trebuie să schimbăm această mentalitate. Să luăm lucrurile bune să cele rele din fiecare meci și să creștem de la un meci la altul. Nu știu de ce jucăm mai bine în deplasare. Știu, în schimb, că avem jucători cu calități bune, pe care trebuie să le arătăm în teren și acasă, ca și la partidele din deplasare. Uneori, trebuie să fim mai curajoși și să ne arătăm toți cele mai bune calități”, susține brazilianul Roger Junior Rodrigues Figueira.

Până să ajungă la UTA în Liga 1, brazilianul a evoluat în Europa numai în campionatele din Letonia și Albania. Roger Jr. a simțit imediat nivelul jucătorilor din România, însă este încântat de faptul că se poate dezvolta.

Nivelul campionatului este mai bun aici, din primele meciuri am simțit valoarea jucătorilor din România. Este un lucru bun pentru mine că am venit în acest campionat, mă ajută să îmi cresc atât nivelul fizic, cât și cel mental. Vreau să continui să demonstrez și să câștigăm meciuri”, a mai punctat utistul.

În mod normal Roger Jr. este mijlocaș ofensiv, însă Balint l-a folosit ca al doilea „vârf” sau în banda dreaptă în mai multe meciuri din acest an.

Poziția mea de bază este cea de număr 10, pentru că îmi place să pasez și să controlez jocul, dar voi juca oriunde dorește antrenorul. Nu știu dacă am un model în fotbal, dar îmi place profesionalismul lui Cristiano Ronaldo, atât în teren cât și în afara lui, iar fotbalistul meu preferat este Ronaldinho”, a adăugat brazilianul de 24 de ani, cotat la 300 de mii de euro pe transfermarkt.

Urmează meciul dintre UTA și Clinceni, unde arădenii vor înfrunta o echipă ce a reușit să urce pe loc de play-off după 20 de etape.

Toată lumea este pregătită pentru următorul meci. Nu suntem într-o situație bună pentru că am pierdut duminică, dar am adunat toate informațiile despre viitorul adversar și suntem pregătiți să-l înfruntăm”, a mai transfmis Roger jr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.