La ora la care scriem acest material, Centrul INFOTRAFIC a reactualizat listele cu drumurile naționale închise, iar meteorologii anunță un nou fenomen meteo periculos. Ca urmare a acestui fenomen, s-a luat decizia de a se închide și autostrada A1, iar condițiile de trafic sunt din ce în ce mai grele.

Depunerile de gheață pe cablurile electrice au dus la întreruperi de energie electrică, în ultimele aproximativ 72 de ore, de la primele anunțuri ale CNSU, în aprape 122 de localități. Serviciile de urgență au raportat intervenții în zone unde cantitatea de zăpadă a fost mai mare și unde localitățile au fost izolate.

Fenomenul de ploaie înghețată a fost asociat cu un ciclon mediteranean de mare adâncime care s-a abătut asupra României și altor state din estul continentului. În următoarele două zile, ANM anunță o încălzire relativă a vremii, inclusiv spre sudul, sud-estul și apoi spre estul țării.

O combinație de advecție caldă în aer în flancul estic al nivelului superior al depresiunii și advecție rece dinspre nord și nord-est în apropierea suprafeței a creat condiții favorabile pentru ploaia înghețată care a afectat România în această seară, și ca urmare s-a luat această decizie, de a se închide drumuri și, inclusiv, autostrada A1.

Anunțul dat de Centrul INFOTRAFIC, Autostrada A1 a fost închisă

Conform Biziday, în jurul orei 22:30, Centrul INFOTRAFIC a anunțat închiderea auostrăzii A 1, pe traseul Sibiu – Deva, tocmai din cauza acestor condiții nefavorabile, iar în zona Brașov, ploaia înghețată, un nou fenomen meteo periculos, a afectat tronsoane mari de drum.

sursa: playtech.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției