Penitenciarul Arad a găzduit vineri, 12 septembrie, o bursă a locurilor de muncă, adresată deținuților de etnie rromă. Bursa a fost organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Arad împreună cu Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC Baia Mare și a făcut parte  din proiectul „Egalitate de șanse la o viață împlinită”, realizat din Fondul Social European POSDRU.penitenciar

Dintre deținuții aflați în Penitenciarul Arad au participat la proiect, alături de alți deținuți din Timișoara un număr de 300 de bărbați, iar mulți dintre ei au aplicat la un job disponibil, pentru a avea șanse de integrare social. În cadrul bursei locurilor de muncă, deținuții au avut posibilitatea să participe la interviuri cu firme care și-au prezentat posturile libere, oferta cât și cerințele, iar în momentul eliberării lor, aceștia având posibilitatea să aplice pentru angajare.

Proiectul a avut ca scop principal încercarea schimbării percepției pe care o au oamenii despre persoanele de etnie rromă, private de libertate, oferindu-le acestora sprijin, în vederea reincluderi lor în societate, în momentul eliberării. De-a lungul desfășurării proiectului, li s-a oferit posibilitatea să urmeze cursuri de calificare profesională, consiliere și informare din partea unui personal calificat și extrem de dedicat.

Recomandările redacției