Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad anunță că iefectuează cercetări într-un dosar penal faţă de 47 de suspecţi, angajaţi în cadrul CNAIR, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 289 C.p., cu aplic. art. 35 al. 1 C.p.
„În cauză , la data de 13.02.2024 , s-au efectuat percheziţii imobiliare la 2 locaţii din cadrul A.C.Î. Nădlac 2 – Toneta nr. 1 şi 2. Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţi nu este de natură a înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicat.
Este vorba despre angajați ai Agenției de Control și Încasare Nădlac II.
La sediul de pe Bulevardul Revoluției sunt duse persoanele la audieri:
„Am venit pentru un client, care este acuzat de luare de mită. Momentan lucrează la Timișoara, nu mai este în vamă. Urmează să vedem. A fost adus în baza unui mandat”, a declarat avocatul Camelia Țăranu.
UPDATE: Reprezentanții Parchetului mai anunță că: 
„din probatoriul administrat până la acest moment reies date privind comiterea, în perioada 2022-2023, a unor infracţiuni de luare de mită de către funcţionari din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A.-Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, Agenţia de Control şi Încasare, Nădlac II, constând în obţinerea de foloase necuvenite pentru a nu-şi exercita în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale generate de încălcarea dispoziţiilor legale (în principal a celor referitoare la existenţa rovinietei)”.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției