Asociația Cinemascop și casa de distribuție Voodoo Films își unesc din nou forțele pentru a aduce publicului cinefil din țară cele mai noi și mai apreciate producții autohtone în spații alternative inedite sau acolo unde ele ajung cu greu, unde nu mai există cinematografe, ori unde s-a pierdut obiceiul de a merge la cinema.

Pe 24 mai, de la ora 19:00, Caravana Zilele Filmului Românesc ajunge la Cinema ARTA Arad cu proiecția filmului Horia, r. Ana Maria Comănescu.  Ana-Maria Comănescu debutează pe marile ecrane cu filmul Horia, un road movie și coming of age în aceeași măsură, care spune povestea maturizării lui Horia, un adolescent de aproape 18 ani dintr-un sat românesc, care este îndrăgostit de o fată ce locuiește în cealaltă parte a țării.

După o ceartă cu tatăl lui, Horia face un gest impulsiv și pleacă de acasă pe vechea motoretă Mobra a tatălui său. Drumul îi este îngreunat de Stela, o puștoaică isteață, iar cei doi sunt forțați de împrejurări să călătorească împreună și să depășească o serie de obstacole.

Voodoo Films este compania de distribuție înființată de regizorul Cristian Mungiu ce are ca scop lansarea în cinematografe a unor producții românești, iar, împreună cu Asociația Cinemascop, recunoscută pentru proiectele sale culturale în domeniul audiovizualului, aduc și anul acesta în țară Caravana Zilele Filmului Românesc.

Partener Media: Radio România Cultural

Evenimentul este organizat de Voodoo Films și este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. La Arad, evenimentul este realizat cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad și al Primăriei Municipiului Arad.

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției