N-au trecut decât 3 ani și jumătate de când Adrian Petre se afla pe un val al carierei ce părea să-l transforme într-una dintre cele mai de succes povești ale fotbalului arădean. În vara lui 2019 făcea parte din acea generație a naționalei de tineret, care se afla la un pas de finala europeană. Se transferase de la UTA în Danemarca la Esbjerg, cu care a promovat în prima ligă și era unul dintre jucătorii importanți ai echipei.

Din acel moment însă totul s-a prăbușit. A pierdut echipa la Esbjerg și, ca mulți alți fotbaliști români, s-a grăbit să caute iluzoria siguranță a unei reîntoarceri în campionatul României. A urmat eșec după eșec: FCSB, Cesena, UTA și Farul Constanța au fost patru borne unde atacantul arădean a dezamăgit, neregăsindu-și ritmul și realizările din trecut. Părea la un moment dat că Gică Hagi a reușit să-l resusciteze însă la sfârșitul lui august anul trecut, Petre era pus pe liber și pleca în Grecia la Levadiakos, una dintre codașele superligii elene. Acolo a prins însă doar 6 jocuri, 3 ca titular, unul singur ca integralist iar în dreptul realizărilor (goluri, pase decisive) a rămas cifra 0. Pe cale de consecință, grecii s-au dispensat ieri de serviciile lui, cele două părți reziliind de comun acord contractul.

Cum Petre a jucat deja la două echipe în acest sezon, singura lui șansă de a nu rămâne „pe dinafară“ pentru restul campionatului, este să fie reprimit de Farul. Dar ținând cont de despărțirea glacială de clubul condus de Hagi, este un scenariu puțin probabil. La vară Adrian Petre va avea 25 de ani și, dacă nu va găsi resursele și oportunitățile pentru o resetare radicală și rapidă, sunt toate șansele să o ia pe urmele unui alt mare talent irosit al fotbalului arădean, Dumitru Copil.

(foto: levadiakosfc.gr)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției