Accident feroviar cu bilanţ tragic în nord-estul Indiei. Peste 230 de oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 900 sunt răniţi, după ce un tren expres a deraiat, iar vagoanele răsturnate au fost lovite în plin de alt tren care venea din direcţia opusă. Numărul real al victimelor ar putea fi şi mai mare, pentru că echipele de salvare s-au concentrat, deocamdată, pe evacuarea răniţilor, dintre care mulţi sunt în stare gravă.

 

Accidentul, cel mai grav din India în ultimele decenii, s-a produs în jurul orei 19, ora locală, într-o gară situată la aproximativ 200 de kilometri de Calcutta (Kolkata). Două trenuri expres, venite din direcţii opuse, urmau să treacă, aproape simultan, prin gară, fără să oprească.

 

Din motive încă necunoscute, 10 sau 12 din vagoanele primului tren au deraiat şi s-au răsturnat pe linia alăturată, în calea celui de-al doilea tren. Impactul nu a putut fi evitat şi a fost deosebit de violent, iar câteva din vagoanele celui de-al doilea tren au deraiat şi ele. Un tren de marfă care staţiona pe o altă linie a fost de asemenea afectat de accident.

 

La locul catastrofei au fost mobilizaţi sute de membri ai serviciului de urgenţă, precum şi 75 de ambulanţe. Mulţi din supravieţuitorii care nu suferiseră răni majore s-au alăturat şi ei operaţiunilor de salvare. Sute de tineri s-au prezentat la spitalele din zonă ca să doneze sânge pentru răniţi. Din nefericire, numărul victimelor a crescut de la o oră la alta.

Sursa Observator

Recomandările redacției