Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad a sărbătorit Centenarul prin poezii și cântece patriotice

0
779

Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri a continuat astăzi, 29 noiembrie 2018, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad unde a avut loc o activitate transdisciplinară, care s-a desfășurat în cadrul proiectului  educațional „1 Decembrie – Ziua Națională a României, ziua tuturor românilor“.

Pentru acest eveniment, cadrele didactice împreună cu elevii au realizat o expoziție de desene și au confecționat ghirlande și stegulețe tricolore. Prof. univ. dr. Corneliu Pădurea, de la Universitatea „Aurel Vlaicu“ a prezentat cele mai importante momente premergătoare Marii Uniri, care au avut loc, în luna noiembrie, anul 1918, la Arad.

De asemenea, cadrele didactice și elevii au pregătit un program artistic format din poezii și cântece patriotice. Pentru acest moment, atât profesorii cât și elevii s-au îmbrăcat cu ii sau costume populare. La final, elevii au primit o masă caldă, putând să servească ciorbă, sarmale și cozonac.

„Pe lângă omagierea corifeilor Marii Uniri, prin această activitate am dorit să dezvoltăm sentimentul patriotismului în rândul elevilor, să le oferim acestora exemple pozitive de viață și, de ce nu, să contribuim la dezvoltarea culturii lor generale“, a explicat Olimpia Piroș, directorul Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad are ca scop egalizarea şanselor de integrare socioprofesională a copiilor cu cerinţe educative speciale cu ale absolvenţilor învăţământului de masă, indiferent de religie, etnie sau grad de handicap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.