Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un cetățean din Congo care a încercat să treacă fraudulos frontiera folosind o carte de identitate franceză falsă.

În data de 18.10.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, care circula pe ruta România – Germania, o femeie care la controlul de frontieră a prezentat un document tip carte de identitate ce avea însemnele autorităților din Franța.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că persoana în cauză este cetățean din Congo, în vârstă de 55 de ani, intrat legal în România în baza documentelor personale.

Lucrătorii noştri au demarat cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției