Blocul Național Sindical (BNS) anunță că vineri, ca urmare a unei greve de avertisment a angajaților companiei CFR, circulaţia trenurilor va fi oprită timp de două ore, între 7.00 și 9.00 dimineața. Sindicaliștii spun că grevă de avertisment va fi declanșată cu scopul de a atrage atenţia asupra lipsurilor cu care se confruntă.

Principalele revendicări ale ceferiștilor

Printre principalele revendicări alte angajaților din CFR se numără creşterea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru din gări şi depouri pentru inginerii şi lucrătorii feroviari.

De asemenea, sindicaliştii cer pe această cale statului să cumpere locomotive şi vagoane noi, să le mărească salariile şi să acopere deficitul de 6.000 de angajaţi. Acest deficit a generat de-a lungul anilor ore suplimentare uriaşe de ordinul zecilor de mii, conform impact.ro.

„Pentru această grevă de avertisment am întreprins toate demersurile legale în vederea respectării legii. Toţi liderii noştri sindicali au făcut eforturi şi continuă să facă eforturi pentru a reduce impactul acestei greve asupra călătorilor. În acest sens, pe parcursul acestor zile, încercăm să aducem la cunoştinţa clienţilor CFR că circulaţia trenurilor va fi oprită în intervalul menţionat. Concret, greviştii au pus afişe în gări cu aceste informaţii. Ce face conducerea CFR Infrastructură? Constat cu indignare ca liderii companiei continuă să aibă un comportament extrem de agresiv la adresa greviştilor, amestecându-se nemotivat şi nedorit în manifestarea sindicală, cerându-le angajaţilor CFR să înlăture informările din gări cu privire la greva de avertisment”, a declarat preşedintele BNS Dumitru Costin.

Recomandările redacției