CJA şi-a calculat veniturile pentru acest an

0
211

Administraţia judeţeană şi-a calculat veniturile disponibile pentru acest an, într-un proiect de buget finalizat mult mai repede decât în anii trecuţi. De reamintit că, potrivit propunerii proiectului de buget, totalul veniturilor Consiliului Județean se ridică la aproape 265 de milioane de lei, din care, veniturile curente totalizează peste 165 de milioane de lei.

Din total, peste 81,38 de milioane de lei constituie  cote şi sume defalcate din impozitul pe venit, cotele defalcate însumând peste 55,7 milioane de lei. Sumele defalcate din tax ape valoare adăugată pentru drumuri se ridică la 8,15 milioane de lei iar sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată, 10,4 milioane.

Consiliul Judeţean estimează că obţine peste 7,47 milioane de lei – venituri din proprietat, cea mai mare parte a bailor provenind din concesiuni şi închirieri.

Subvenţiile de la bugetul statului, cu diferite destinaţii însumează circa 66 de milioane de lei. Dar din aceste fonduri primite de Consiliul Judeţean de la stat, cea mai mare parte este destinată finanţării drepturilor acordate persoanellor cu handicap. În jur de cinci milioane de lei mai sunt şi subvenţiile de la stat către bugetele locale, necesare susţinerii proiectelor finanţate din FEN postaderare.

Fondurile de la UE incluse în buget, pentru diferite proiecte însumează peste 33,53 milioane de lei.

Administraţia a scos la transparență Proiectul bugetului de venituri și cheltuieli al județului Arad pe anul 2016. Timp de 20 de zile, documentul poate fi consultat la avizierul Consiliului Județean sau pe site-ul instituției. Cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest proiect, până la 19 ianuarie 2016, la registratura Consiliului Judeţean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.