Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada august 2021 – aprilie 2024, acesta a recrutat o persoană vătămată majoră prin inducere în eroare ( metoda loverboy), pe care ulterior a determinat-o prin acte de violență fizică și psihică să practice prostituția în folosul lui, atât pe teritoriul României (în localități din județele Călărași, Harghita, Hunedoara și Arad), cât şi în străinătate (Olanda şi Italia). Astfel, inculpatul a transportat și adăpostit victima în diverse locuințe închiriate, a asigurat monitorizarea și paza acesteia și a postat anunțuri pe site-uri de profil pentru atragerea de clienți. Sumele de bani obținute din activitatea infracțională au fost însușite de inculpat. În urma percheziției domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

La data de 17.04.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Călărași a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Harghita și Călărași. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

FOTO: arhivă

Lasă un răspuns

Recomandările redacției