Astăzi la Muzeul din Lipova a avut  loc vernisajul unei Expoziţii de icoane, cărţi bisericești și obiecte de cult din colecţia regretatului preot Ștefan Crişan. Cu această ocazie elevii de la cele două licee din Lipova, împreună cu profesorii lor au dat glas unor frumoase colinde spre încântarea și bucuria publicului sosit la eveniment.

”Într-o atmosferă de sărbătoare , Muzeul Orașului Lipova a vernisat ” Expoziția de icoane , carte și obiecte bisericești ” – Colecția Stefan Crișan.

Punerea  în valoare a  acestui  gen de  expoziții , a unor obiecte de mare valoare patrimonială și artistică dar și generozitatea donatorilor care au ales să împărtășească publicului larg lipovean și nu numai ,  bucuria contemplării unor valoroase obiecte.

Îmi  exprim pe această cale recunoștința profundă pentru familia regretatului preot ortodox lipovean Ștefan Crișan , care au făcut posibilă , ca această neprețuită colecție să ne fie  donată și admirată și de generațiile care vin .

Sărbătorile de iarnă aduc forfotă , bucurie și magia iernii. Este sărbătoarea dedicată Nașterii Pruncului Sfânt . Înseamnă familie, datini și bucurie. Mulțumiri preotului Alexandru Neicu  al Bisericii Ortodoxe Române Lipova pentru lecția deschisă oferită în dar elevilor noștri.

Colindatul este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri, care ne încântă și ne umple inimile de speranță și bucurie.

Elevi ai liceelor lipovene,  Atanasie  Marienescu și Sever Bocu , îndrumați de prof.de religie : Nicolae Guleș și Emanuel Sas  au dat glas unor frumoase colinde spre încântarea și bucuria publicului.

Vă mulțumim tuturor pentru prezență și vă așteptăm  să vizitați  expoziția de icoane  în perioada 06 Decembrie 2023 – 31 Ianuarie 2024”, transmite Corina Dubeștean, muzeograf la Muzeul Lipova.

Recomandările redacției