Semne bune noul an are pentru pasio­naţii de fotografie. Aceştia au ocazia să se înscrie la concursul internaţional „Heritage for Planet Earth”, având ca temă conexiunea dintre planeta Pământ și cel puțin două dintre următoarele subiecte:
1.Patrimoniu (tangibil sau intangibil)
2.Călătorie
3.Dialogul dintre culturi
4.Respectul pentru diversitatea expresiilor culturale
5.Protejarea planetei Pământ
Concursul este împărțit în 12 luni. Participanții pot încărca o singură poză pe lună. Pentru fiecare poză încărcată, se percepe o taxă de participate de 7 euro. Plata se va face prin intermediul Paypal, cu instrucțiunile de rigoare transmise prin email.
Participanții trebuie să fi împlinit vârsta de 18 ani în momentul încărcării fotogra­fiilor. Câștigătorii vor fi desemnați după nu­mă­rul de voturi primite online. Vor fi doi câștigători pe lună, cât și doi câștigători pe an din cadrul câștigătorilor lunari.
l Locul I pe lună – 350 euro
l Locul II pe lună – 150 euro
l Locul I pe an – 3000 euro
l Locul II pe an – 1000 euro
Informaţii suplimentare pot fi obţinute direct de la organizatorii competiţiei, prin intermediul adresei de de email H4PEContest@lifebeyondtourism.org, cu subiectul „H4PEContest2018” sau accesând următoarele link-uri:
Pagina de Facebook a concursului: https://www.facebook.com/H4PEcontest/
Pagina de instagram a concursului: https:// www.instagram.com/h4pe_photocontest/
Website: http://beta.lifebeyondtourism.com/ photocontest/heritageforplanetearth_eng/.
Competiţia de fotografie  este promovată de Fondazione Romualdo Del Bianco Firenze (Italia) în colaborarea cu o rețea internațio­nală formată din peste 500 de instituții din 82 de țări și sub patronajul celor interesați, printre care orașul Florența (Italia), orașul Pécs (Ungaria), oraşul Arad (România) și ICCROM (Centrul International pentru Studiul. Prezervării și Restaurării Proprietății Culturale). Încă de la finele anului trecut Primăria Municipiului Arad şi-a exprimat acordul de conferire a patronajului pentru concursul internaţional Heritage for Planet Earth” (Pa­trimoniu pentru planeta Pământ).
(C.P.)

Recomandările redacției