Într-o conferință de presă desfășurată astăzi la Muzeul Fotbalului din București, componenți ai „Generației de Aur” au anunțat că vor juca anul viitor, pe 18 mai, într-un meci de gală pe Arena Națională. Intitulat „Pentru ultima dată împreună”, evenimentul va reprezenta și meciul „de retragere” al Generației care a obținut rezultate excepționale în anii ’90.

Au fost prezenți la eveniment Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Adrian Ilie, Ionuț Lupescu, Florin Prunea și Gheorghe Mihali. Gheorghe Hagi nu a putut fi prezent, deoarece se află la Constanța, unde pregătește meciul de mâine împotriva UTA-ei.

Iată ce au declarat foștii mari fotbaliști:

Gheorghe Popescu: „Mereu am spus că noi, cei care am fost la națională din 1994 până în 2000, merităm un meci de retragere. Din păcate, nu putem face meciuri individuale, așa că vom face un meci de retragere al Generației de Aur. Ultima oară când mai jucăm împreună. E normal să marcăm ieșirea din arenă cu un eveniment special. Așteptăm cât mai mulți oameni în tribună pentru a ne aminti de momentele extraordinare pe care le-am avut. Am vorbit cu colegii mei să invităm câte un jucător alături de care am jucat. Vrem ca echipa adversă să fie condusă de Mourinho, să vină Stoichkov, Rivaldo, Figo, printre invitați. Pe banca noastră vor sta domnul Iordănescu și Gabi Balint. Am ales să anunțăm evenimentul cu șapte luni înainte ca să avem timp să avem timp să ne pregătim, să onorăm tricoul echipei naționale. E greu să știm că nu vom mai juca niciodată împreună. Merităm acest spectacol, fiecare dintre noi, la 30 de ani de la CM 1994. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu Adidas, dorim să jucăm în exact aceleași echipamente ca în 1994 și să le oferim și suporterilor posibilitatea de a le cumpăra într-un număr foarte mare. Să fie exact aceleași tricouri, vrem să scoatem cam 10.000. Mai sunt și alte surprize mari pentru suporteri”

Ilie Dumitrescu: „Este un moment sensibil. Se termină o poveste frumoasă, sunt foarte emoționat. A fost ceva de suflet, turneul din 1994 a fost cel mai frumos lucru din viața mea. Vreau ca la acest eveniment să ne gândim toți la Didi Prodan. Ar fi meritat și el să fie alături de noi. Sper să vină cât mai mulți suporteri și să încheiem o poveste frumoasă. Să fim sănătoși, la ora jocului să fim într-o condiție fizică bună. Eu aș prefera să îl chem pe Sol Campbell, deși m-am gândit și la Bilic, Sheringham. Ne va fi greu să ne iasă vreo acțiune, vreo pasă specială, nu mai suntem în 1994. Va fi un moment special, eu m-am simțit bine și la prânzul ăsta organizat de Gică Popescu, chiar dacă nu au fost Gică Hagi și Dorinel. Am rămas traumatizat de golul lui Andersson, la ieșirea lui Prunea. Să fii la câteva minute de semifinală, să ai 2-1, și să pierzi, e greu să treci peste momentul ăla”

Adrian Ilie: „Eu sunt onorat să fiu alături de ei, fiind cel mai mic. Unii dintre ei m-au crescut, m-au ajutat în toți anii din carieră. Sper să vină lumea la stadion, să își aducă aminte de toate momentele frumoase”

Ionuţ Lupescu: „Sigur că ne-am dori toți să mai simțim suporterii alături de noi. De asta am anunțat atât de devreme, ca să se pregătească, să ne antrenăm și noi. Momentul este cât se poate de bun. probabil vom avea și naționala la EURO, deci va fi un meci chiar înainte turneu. În 1980 s-a mai făcut un asemenea meci, au jucat „mexicanii” de atunci pe stadionul „23 august”, cu 100.000 de suporteri în tribună. Sper să fie și acum stadionul plin”

Florin Prunea: „Îl întrebam pe Gică Popescu atunci când am venit aici, pentru că o să avem fiecare câte un invitat. Eu m-am gândit, am două variante. Kennet Andersson sau Paul Bodin. Dacă-l aduc pe Kennet, când face pasul pe teren își aduce lumea aminte de lucruri triste. Dacă-l chem pe Bodin, toată lumea va aplauda, după penalty-ul de la Cardiff. Așteptăm suporterii, o să fie o sărbătoare frumoasă”

Gheorghe Mihali: „Mi-a luat-o Ilie înainte, am vrut să spun că mi-aș fi dorit ca Didi să fie alături de noi. El a plecat foarte tânăr dintre noi. Eu, născut la Borșa, să ajung în America… Sunt fericit pentru tot ce am făcut atunci și aștept suporterii pe 18 mai”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției