În urmă cu două zile am fost la sediul primăriei Craiva pentru a sta de vorbă cu edilul comunei, întâlnirea cu acesta fiind stabilită încă de săptămâna trecută.
– Domnule primar, ce aţi mai făcut în ultima vreme sau ce veţi face mai precis în această perioadă?
– Sunt foarte multe de făcut, dar dacă se face câte puţin se poate observa. Vedeţi dumneavoastră, comuna noastră este foarte răsfirată şi satele sunt cu o populaţie mică dar şi aceşti cetăţeni au dreptul la o civilizaţie şi o viaţă mai bună. Aţi văzut cum arată şi şcoala noastră, la fel este şi în interior, la fel este şi dispensarul uman. Am stat de vorbă şi cu domnul doctor Constantin Netea care este şi consilier, am hotărât să facem un serviciu de permanenţă, dispunem de spaţiu, din păcate mai trebuie rezolvată problema personalului dar mă zbat în continuare. Un lucru important este faptul că am sprijinul Consiliului local.
– Ce ne puteţi spune despre proiectele pe care le aveţi?
– Am proiect de modernizare a drumului comunal DC 4 în sectorul Stoineşti-Ciuteşti pe o lungime de 2,7 kilometri, alt proiect important este vorba despre modernizarea drumului DC 3 Stoineşti-Vălani, şi acesta se va asfalta pe o lungime de 2,3 kilometri. Ultimul proiect de care vorbesc este cel de modernizare a unei străzi în localitatea Ciunteşti pe o lungime de 1,1 kilometri. În mare cam acestea sunt proiectele prioritare pentru comună. Aici vreau să fac o paranteză, sunt firme care licitează lucrări, din păcate nu au forţă de muncă pentru a-şi acoperi lucrările de construcţii. Cam în această situaţie mă aflu şi eu acum, aştept după domnul constructor să vină să lucreze aici. Vreau să vă spun că, cu asemenea oameni este posibil să pierdem primăriile.
„Mai este un proiect pentru drumul comunal DC 1 care face legătura între satele Susag, comuna Craiva şi satul Moţior, comuna Apateu care pleacă din DJ 792 A şi ajunge în DJ 709”,  a precizat inginerul Filip Cristea.
Şcoala Gimnazială din Craiva dispune de acte de funcţionare
De la sediul primăriei m-am deplasat împreună cu primarul la Şcoala Gimnazială din Craiva, Clădirea arată foarte bine pe dinafară şi am ţinut foarte mult să vedem cum este şi pe dinăuntru, deşi erau copii în pauză, am văzut câteva săli de clasă care erau exemplare din toate punctele de vedere.
Iată ce ne-a spus profesoara Laura Corina Trînc: „În acest moment nu mai trebuie să fie diferenţe între sălile de clasă de la sate cu cele de la oraş.”
Opiniile cetăţenilor
Iată ce ne-a spus medicul din comuna Craiva: „Eu ca medic şi consilier vreau să vă spun că acest primar pune tot sufletul în ceea ce face. Este o persoană comunicativă cu toată lumea, lucru mai rar întâlnit. Împreună cu domnul primar o să facem un serviciu de permanenţă, nu ştiu cum vom reuşi dar o să avem în vedere această problemă.”
Câţiva localnici au ţinut să spună şi ei câte ceva: vă minunaţi ce vedeţi la doctor în gospodărie, o suprafaţă cultivată cu pomi fructiferi pe rod, mere de toate soiurile, pruni, gutui, peri şi cireşi. Ne-a arătat domnul doctor un heleşteu unde avea broaşte ţestoase, saună, seră cu legume, roşii, ardei, ceapă, şi altele, Şi-a făcut spaţii pentru cazarea musafirilor şi a copiilor atunci când vin acasă. Este de apreciat acest medic mai ales că este din zona Bihorului.
Nu în ultimul rând am stat de vorbă cu Ionel Manea din Craiva care a adresat cuvinte frumoase la adresa edilului.
„Este un primar de nota 10, astfel de primari se nasc odată la 500 de ani. Tot timpul domnul primar atunci când trece pe lângă o persoană o opreşte şi stă de vorbă cu ea pentru a afla una, alta, mai rar să vezi asemenea primari. Eu zic că, dacă ar fi şi parlamentarii ca şi domnul primar ţara noastră ar înflori într-o noapte ca şi Las Vegas. Eu cunoasc majoritatea parlamentarilor, au fost din familii sărace, odată ce au ajuns sus nu te mai bagă în seamă, atunci cum mai putem avea noi încredere în ei”, a spus Ionel Manea.

 

Recomandările redacției