COMUNICAT DE PRESĂ

0
168

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociația GAL “Podgoria Miniș-Măderat” anunță lansarea apelului de selecție pentru primirea de proiecte în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală – măsura 2.1/2A – ”Susținerea agriculturii din teritoriul Gal Podgoria Miniş-Măderat”

 

Asociaţia Grupul de Acţiune Locală (GAL) “Podgoria Miniș-Măderat”, beneficiară a unui contract de finanțare încheiat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale în cadrul Măsurii 19 LEADER, pentru implementarea sub-măsurilor 19.2 și 19.4 anunță pe toți cei interesați că lansează apelul pentru depunerea de proiecte cu finanțare nerambursabilă în cadrul măsurii 2.1/2A – ”Susținerea agriculturii din teritoriul Gal Podgoria Miniş-Măderat”.

Fondurile publice disponibile pentru această sesiune de depunere a proiectelor sunt de 290.760,64 euro.

Rata sprijinului (intensitatea sprijinului) va fi de 50% din cheltuielile eligibile ale proiectului pentru activitățile de procesare a produselor agricole iar pentru activitățile de producție rata de sprijin va fi tot de 50% din totalul cheltuielilor eligibile şi se va putea majora suplimentar fără a depăşi 90 % cu:

  • 20% pentru investiţii realizate de tineri fermieri până în 40 de ani la data depunerii cererii de finanţare;
  • 20% pentru investiţii colective realizate de formele asociative ale fermierilor (cooperative și grupuri de producători) și a proiectelor integrate.

Solicitanţiii eligibili pentru sprijinul acordat prin submăsura 2.1/2A sunt fermierii definiţi conform Regulamentului (UE) nr. 1307/2013, art. 4, ca fiind persoane fizice autorizate conform O.U.G. nr. 44/2008 cu modificările și completările ulterioare sau juridice sau un grup de persoane fizice sau juridice, indiferent de statutul juridic pe care un astfel de grup şi membrii săi îl deţin în temeiul legislaţiei naţionale, ale căror exploataţii se situează pe teritoriul GAL PMM, mai precis:

  • – IMM-uri;
  • – Fermieri înregistrati ca P.F.A., I.I., I.F.;
  • – Asociații de crescători de animale/Cooperative agricole de pe teritoriul GAL.

Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect din cadrul măsurii 2.1/2A este de până la maxim 200.000 euro.

Data lansării Apelului de Selecţie: 29.09.2021

Data limită de depunere a proiectelor: 05.11.2021

Mai multe informații puteți afla consultând pagina noastră de internet www.galpodgoriaminismaderat.ro sau scriindu-ne la adresa de e-mail [email protected].

Vă așteptăm și la sediul nostru situat în comuna ŞIRIA, strada Regiment 85 INFANTERIE, nr. 162, jud. Arad, cod poștal 317340.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.